Vårdträd till Stämmet

Styrelsen är extremt glada att berätta att vi inom kort kommer plantera ett vårdträd vid vägskälet Björkås/Lärkåsvägen. Den före detta trista trekanten med gräs, som de sista månaderna bara varit en grusplätt, kommer nu att bli ett naturligt blickfång då vi planterar en vacker lind just där.

I diskussioner med handelsträdgårdar har vi kommit fram till att just ädellövsträdet lind är det bästa för just denna planteringen. Trädet kommer bli stort men luftigt och kronan kommer klippas så att vi inte får problem med sikt i korsningen.

Kuriosa om linden:

Carl von Linnés far Nils Ingemarsson växte upp i Jonsboda i Vittaryds socken i Småland. Som präststudent i Växjö tog han sig namnet Linnaeus efter en lind som växte i en ”stenrösja” på fädernegården. När sonen Carl Nilsson Linnaeus adlades 1762 tog han sig namnet von Linné.

 

 

 

 

 

 

Ny busskur, nya brevlådor, vårdträd och så småningom en ny välkomnande ”skylt” är några av de satsningar vi gör på Stämmet i år. Vi hoppas alla tycker det är roligt att vi passar på att få till en gemensam trevnad på vårt älskade Stämmet nu när V/A-följetongen snart är avslutad!

Vid pennan

Trädansvarig LINDa

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.