VA-utbyggnaden

Läget är följande:
I början av hösten var all provborrning i området klar. Mätvärdena skickades till den konsultfirma kommunen har valt för ritning av ledningsnätet. I november fick Vivab resultatet men det visade sig att det var så mycket fel på det att ritningarna skickdes tillbaka. Vivab fick strax innan jul ett nytt förslag men detta var inte riktigt bra.
Denna veckan har jag varit i kontakt med Vivab och påtalat att jag anser att det går alldeles för långsamt.
Dessutom har jag vid flera tillfällen varit i kontakt med Västkuststugan AB – senast denna veckan. De anser också att det arbetas för sakta i kommunen. Man har sedan lång tid tillbaka velat ha ett möte med kommunen. Äntligen skall ett sådant möte ske nästa vecka (kommunen har avsatt HELA 30 minuter till detta möte).
Västkuststugan vill ha sina nya tomter inritade och vill således också att kommunen gör något åt VA-utbyggnaden. Till detta möte är också Vivabs representanter inbjudna. De nya tomterna kan påverka sträckningen av VA-nätet. Jag kommer att bevaka detta möte.
Vi hoppas snart också träff Västkuststugan för diskutera många frågor som är oklara- t.ex grönområdena, dansbanas område, ristippen, gatunätet m.m.
Det är ganska märkligt att inte f.d. markägaren eller mäklarfirman har kontaktat oss med information om försäljningen.
Göran Svensson

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.