Information till boende i Stämmet – årsmöte, trädgårdsskötsel och grannsamverkan

Grönska

Vi vill påminna om att varje fastighetsägare ansvarar för att klippa gräs/hålla ordning på ytan mellan vägrenen och den egna tomten. Flera behöver alltså klippa gräset även utanför staket/häck trots att man inte själv ser det eller rent juridiskt äger det. Vill man ha högre gräs för t.ex. biologisk mångfald så får man ha det på sin egna tomt.
Vi vill även att man håller efter potentiellt hög växtlighet vid korsningar så att vi kan slippa olyckor på grund av dålig sikt. Grenar och annat som hänger in över eller nära vägen behöver man också ansa så att fordon kan köra fritt utan att behöva väja.

Föreningen äger en röjsåg som man kan få låna kostnadsfritt.

Det börjar på flera ställen byggas upp högar med trädgårdsavfall i naturen – många bäckar små gör en stor å. Vi behöver därför även påminna om att det inte är OK att slänga trädgårdsavfall utanför sin tomt – speciellt nu när det uppdagats att vi har flera invasiva arter i området. Använd en kompostkvarn och lägg det i rabatterna, bygg en kallkompost eller kör det till återvinningen.

Årsmöte

Årsmötet är sedvanligt den sista söndagen i juli och i år blir det alltså den 30:e juli. Alla boende i området är välkomna dit för att göra sin röst hörd. Dagordning kommer senare.
Motioner får man gärna skicka in till stammetvarberg@gmail.com

Grannsamverkan

Vi är en del som är intresserade av att gå med i ”Grannsamverkan mot brott” och undrar nu vilka mer som vill vara en del av samverkan.
Att bara vara medlem är egentligen bara precis så mödosamt som man själv vill att det ska vara, men en representant per hushåll ska enligt grannsamverkan vara med på uppdateringsmöte en gång per år.
Det kostar inget utan handlar mest om att man är med i en grupp där det kommer information från kommun, polis och områdesansvarig om vad som händer i omgivningen. Man har även själv möjlighet att skriva i gruppen om man ser något skumt eller till exempel om man vill be grannar att vara lite extra observanta när man själv inte är på plats.
Eventuellt kan en representant från Polisen komma och presentera detta närmre till årsmötet, men vi får återkomma om det.
Är du intresserad så klicka in på länk till formulär, fyll i och klicka ”skicka”. ->Formulär<-
(Svaren går till Peter Beckman, enbart i syfte för grannsamverkan).

Väl mött
/Styrelsen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.