Fiber i Stämmet

Det finns nu ett färdigt avtal för beställning av fiber. Till skillnad från vad vi trodde i höstas så är fiber från Varberg Energi inte längre ett alternativ. Nu är det Svenska Fibernät (IP-Only tillsammans med ByNet) som gäller. Att ansluta sig kommer att kosta 11’500kr efter bidrag från Sparbanksstiftelsen. Det är ett väldigt bra erbjudande vi fått och speciellt bra för er som inte bor här året runt. Fortsätt läs!

För att fiberutbyggnaden ska kunna starta måste vi få ihop 158 påskrifter, helst innan den 30:e april. Det finns alltså ingen anledning att vänta på att göra en beställning. Det kommer inte att bli billigare.

Alla har fått ett avtal i fastighetens brevlåda. Men ska ni inte till Stämmet inom den närmsta veckan är det inga problem. Det går nämligen alldeles utmärkt att anmäla sig via internet (http://www.svenskafibernat.se/formular). ALLA adresser i Stämmet är inlagda – oavsett om man är medlem i fiberföreningen eller inte. Börja bara med att fylla i adress för fiber och fyll sedan i resten av formuläret.
Är ni inte medlem sedan tidigare är det viktigt att ni blir det för att kunna få bidraget från Sparbanksstiftelsen på 7’000kr. Att bli medlem kostar fortfarande 200kr och det finns tydliga instruktioner på http://havsbrynet.se/medlem.html

Priset vid beställning är 18’500kr. Bidragspengarna går till föreningen och vi kommer att jobba för att skicka bidragspengarna direkt till Svenska Fibernät så de sedan fakturerar 11’500kr. Alternativet är att föreningen betalar ut 7’000kr till varje medlem i samband med faktureringen.

Efter att du beställt så ber vi er att skicka ett mejl till info@havsbrynet.se så att vi kan bocka av er från vår lista. Efter 2-3 veckor kommer det att komma en bekräftelse från Svenska Fibernät i er ordinarie brevlåda.

Kort information som kan vara intressant:

 • Det är ett fast pris och kommer inte att bli varken högre eller lägre.
 • Korttidsabonnemang kommer att finnas, korttidsabonnemang innebär att man kan köpa fibertjänster för 24 timmar, 7 dagar eller 30 dagar utan startavgift eller uppsägningstid. Prisexempel  för 24 timmar är 45kr.
 • För de som inte vill ha någon tjänst året om är det 100% kostnadsfritt den tid fibern inte används.
 • Det finns inga krav på att använda någon tjänst överhuvudtaget.
 • Vi kommer antagligen inte att vänta in VIVAB’s förläggning av kommunalt vatten och avlopp eftersom vi inte med säkerhet vet när det blir klart.
 • Alla som är medlemmar i fiberföreningen är garanterade ett bidrag på 7000kr av Sparbanksstiftelsen (gäller dock ej fastighet ägd av företag).
 • Bidraget kommer inte att finnas till enskilda hushåll som vill ansluta sig i efterhand.
 • Betalning sker när hela nätet är färdigt och utrustningen är testad i fastigheten.
 • Det kommer inte att bli en ny chans för fiber tillsammans med vatten och avlopp. Varberg Energi lägger inte ner några tomrör tillsammans med VIVAB.
 • Fiberomvandlaren i huset och allt innan den ingår i priset, utom grävning på egen tomt. Att gräva på tomten kan man i princip göra själv, men det kommer att finnas möjlighet att hyra in tjänsten och det kan man använda ROT-avdraget till.
 • Tjänsterna som finns är nu Internet, TV och Telefoni. Det är ett ”öppet nät” och man kan välja mellan många olika leverantörer och det är helt upp till dig vilka tjänster du vill ha.

Fiber är en investering för framtiden och fastigheten. Permanent boende kan räkna med att ha sparat in investeringen inom 3-5 år på grund av lägre utgifter för motsvarande tjänster varje månad.
Sommarboende kan glädja sig åt att det kostar 0kr när det inte används, enkelt att beställa korttidsabonnemang och vid försäljning kommer fler att vara intresserade av fastigheten eftersom att fiber är väldigt eftertraktat av yngre. Fastigheten är framtidssäkrad, det finns redan idag tillräckligt med hastighet som kommer att räcka många år framöver. Men när det inte räcker kan man relativt enkelt byta utrustningen i ändarna för att få det ännu snabbare.

Länkar
Beställ fiber:
http://www.svenskafibernat.se/formular

Alla dokument som kommit i brevådan och mer därtill:
http://havsbrynet.se/dokument.html

Information om korttidsabonnemang: http://www.byalagsportalen.se/pages/Korttidsabonnemang

Bli medlem i föreningen:
http://havsbrynet.se/medlem.html

Jämför leverantörer och tjänster:
http://www.svenskafibernat.se/serviceguide/

Inte övertygad? En del av alla argument för fiber:
http://havsbrynet.se/argument.html

Det finns även mer att läsa rent generellt på både havsbrynet.se och svenskafibernat.se allt från vanliga frågor till hur inkoppling i huset sker.

Har du Facebook så kan ni surfa in och Gilla vår sida för att få information på ett snabbt och smidigt sätt. www.facebook.com/havsbrynet

Jag hade gärna besökt eller ringt runt till alla er igen, men tid är lite av en bristvara. Ni som känner er osäkra får gärna ta kontakt med mig, fråga gärna – jag är full av svar.

Ni når mig på
Telefon: 010-505 33 79 alt. 070-270 37 83
E-post: peter@havsbrynet.se
Hembesök: Pilåsvägen 34

Med vänlig hälsning

Peter Beckman

Fiber

 

Det här inlägget postades i Information och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.